Friday, August 7, 2009

.....

Assalamualaikum wbt..
ape kabar? genki? hisashiburi da ne~...

lamenye tak nulis.. kekadang ade je idea tapi time ade tu takde dpn comp..lagipun susah sket nak online skang ni. harap lab computer kat E3 engine ni jela~

hm..korang ape kabar? hows life? hectic ke? kite kat cnie adelah macam tak betul sket kpale..huhu..

this sem i take 20.5 credit hour = 9 subject = 2 irk subject + 3 co-cu + 6 core courses...

biotech engine lab
biochemical kinetics
thermodynamics
biochemistry 1
environmental engineering
cell and molecular biology
quranic and prophetic text (class conducted in ARABIC!!ngaha~)
sciences of Quran
family and parenting

hu.. too much.. i'm minoring in islamic revealed knowledge.. but alhamdulillah..no math this sem coz i will continue math 5 next sem.. rehat sat..tanpa math..even x bleh lari sebab ade thermo n kinetics

i hope i can balance theeeseee and gerak kerje dakwah..
please pray for me, my friends...

aa~~
lets pray for all of us.. cos i believe you're having hectic life too ne~?

someone ask me.. tak gile ke nak amek banyak2?
honestly rase cam "agakla~"

but you know.. once we have too many things to be done, we tend to treasure our time and use our free time wisely.. but when we have so many free time, we tend to let it be wasted just like that... ngadap laptop... guling2 atas katil..tido..boraaaak manjang..tuptap2 eh... its already 12?
too many 'perkara tak perlu dibuat2 perlu' that we've done..

less time we have we are practising ourselves to be more organized and more discipline.. right?

but for unorganized people like me i know it would be tough.. but it is TRAINING right?

and time2 bizi, kite senang tension and tertekan..
sedar tak sedar time ginilaaaaa hubungan dgn Allah kene LAGI2 kuat..
sape yang mampu bagi kite kekuatan and ketahanan?
sape yang mampu bagi kite ketenangan dalam kekalutan?
sape yang mampu meneguhkan diri kite waktu zaman2 kejatuhan?
sape yang mampu memahamkan kite mase tgh ke'blur'an?
sape yang mampu memudahkan urusan kite dalam kite kesusahan?

kalau bukan Allah...

nak cari bekalan untuk tempuh jalan sbg daie, sebagai student, anak, naqib lagi..kalo tak pancit takde tayar ganti..haus lapa, takde makanan..lagilah pedih..

watazawwadu fainna khaira zadid taqwa..
sebaik2 bekalan ialah takwa..

memang akan rase penat n letih sebab manusia ni memanglah lemah..Allah yang menguatkannye.. sebabtu r kene mintak kat Dia.

okey..

('_')..
smile...
(^~^)..
smile la~
(^_^)

he...
be positive! every problem that we have actually a precious chance to make ourselves better n to gain more experience!
(^-^)

huhu.. why am i feeling like motivating myself~ (^u^) inna ma'al 'usri YUSRA..

rabbi yassir wala tu'assir

3 comments:

MATH STUDENT said...
This comment has been removed by the author.
MATH STUDENT said...

salam..wa terkejut tgk betapa banyaknye subjek yg kak yusra amik..chaiyok2!
moga akak jd org yg lebih menghargai masa dan pandai mengurus mase..

doakan kami yg berada di kuantan ni juge ye~

a k i r a said...

Salam'alaikum Yusra~
Hisashiburi~ Bertahun tak mendengar khabar dari awak..terjumpa link ke blog awak dari blog kawan-kawan kita kat UIA (bloghopping dari blog Wan Nur Adibah eheh). Hope you are doing well..rinduu la kat awak..walaupun baru pernah berjumpa awak sekali je kan..
kita minta izin linkkan blog awak dgn blog kite eh? Thanks Yusra!

Take care and may Allah bless you always insyaAllah.

'Aqilah Hodori
(ingat tak? kawan Kauthar and Atiq:))
http://nuraqil.iluvislam.com/